luni, 19 decembrie 2011

Cei care au desfăşurat activităţi în condiţii grele de muncă nu vor primi pensii mărite.Nu se mai dau nici tichete de masa pina in 2014





Potrivit legii, în 2012 şi 2013, tichetele de masă, de vacanţă, dar şi tichetele-cadou nu se mai acordă. Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea care prevede că toate aceste venituri salariale se amână până în 2014. În plus, tot până în 2014, cei care au desfăşurat activităţi în condiţii grele de muncă nu vor primi pensii mărite.

E vorba despre grupele întâi şi a II-a de muncă, adică cei care s-au pensionat după anul 2001. Legea mai prevede şi că, în următorii doi ani, Educaţia nu va primi 6% din PIB.

Traian Băsescu a semnat sâmbătă, 17 decembrie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal– bugetar aplicabile până la 1 ianuarie 2014. Potrivit legii, persoanele care lucrează în instituţiile şi autorităţile publice nu vor primi în 2012 şI 2013 tichete de masă, de cadou şi de vacanţă, acordarea acestora amânându-se pentru 2014.

De asemenea, până în 2014, Educaţia nu va primi 6% din PIB. Este îngheţată şi majorarea pensiilor celor care au desfăşurat activităţi în condiţii deosebite de muncă.

Legea prevede în acest sens amânarea acordării majorării punctajelor lunare cu 25% pentru persoanele care au desfăşurat activităţi în condiţii deosebite de muncă după data de 1.04.2001, precum şi a aplicării unui indice de corecţie la punctajul mediu anual pentru persoanele înscrise la pensionare cu data de 1 ianuarie 2011.

Guvernul a motivat aceste ultime două decizii prin faptul că aplicarea lor ar “putea crea consecinţe grave în ceea ce priveşte acordarea drepturilor de asigurări sociale şi majorarea defitului bugetului asigurărilor sociale de stat”. Sursa:agentia.org